Типични коледни сладки от област Пулия, Италия очите на Света Лучия се приготвят на 13 декември в чест на светицата! Пакетират се и се подаряват по Коледа заедно със солени тарали, които имат същата форма, но са без глазура! Тук може да видите рецепта за солени тарали!
Продукти за 25-26 бр.
за тестото:
250 гр. бяло брашно
80 мл. бяло вино
60 гр. зехтин
щипка сол
1 с.л. мастика
10 гр. анасонови семена
щипка канела
за глазурата:
200 гр. пудра захар
2-3 с.л. гореща вода
В купа изсипете брашното, излейте бялото вино и зехтина. Добавете 1 с.л. мастика, анасоновите семена, щипка канела и щипка сол. Замесете тесто. Оставете го да се отпусне за 30 мин. на стайна температура. Тестото се получава много меко и приятно за работа. От него късайте малки парчета 15 гр. (изтеглете всяко за да станат еднакви сладките) направете на фитил около 15 см. и прехвърлете единия край върху другия като непременно оставите отвор. Наредете сладките в застлана с хартия за печене тава. Изпечете на 180 гр. в предварително загрята фурна без вентилатор за 15 мин. Охладете на решетка. Изсипете пудрата захар в купа, налейте 2-3 с.л. гореща вода и разбийте до хомогенизиране. Внимавайте с водата за да не стане глазурата рядка. Охладените тарали потопете в глазурата и наредете върху решетка. Ако е необходимо повторете за да получите гладка и хубава глазура. Оставете сладките да изсъхнат добре преди да ги приберете в кутия или добре затварящ се буркан.
Опитайте тези много интересни и вкусни сладки! Надявм се да ви харесат!
Да ви е сладко! :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар