11.02.2024 г.

Лимончини-италиански карнавални сладки


По карнавално време започвам  блогогодината, но така ми се разпиля музата за готвене, че и аз не знам как да я повикам! 
Рецептата която ви предлагам е сладка, пържена и много вкусна! И разбира се с квас!   



Продукти:
1 яйце
125 мл. прясно мляко
50 гр. активен квас ЛМ
250-280 гр. бяло брашно
25 гр. краве масло 
щипка сол 
и още:
100 гр. захар
настъргана кора на два лимона и два портокала  



Излейте леко затопленото прясно мляко в купа, добавете кваса и бъркайте докато кваса се разтвори. Изсипете пресятото с щипка сол брашно. Добавете яйцето и леко разтопеното краве масло. Замесете меко тесто. Измесеното тесто сложете в купа, покрийте с найлон и оставете за 1 час да се отпусне. Към настърганите лимонови и портокалови кори добавете захарта. На набрашнена повърхност разточете голям правоъгълник с дебелина 7-8 мм. Поръсете обилно с озахарените кори. Завийте на руло. Рулото нарежете малки рулца с ширина около 1,5 см.    



Изпържете рулцата в силно сгорещено олио до златисто. От многото захар в плънката рулцата се карамелизират и стават много вкусни! 
Да ви е сладко! :) Чаоооо!  
 


Няма коментари:

Публикуване на коментар