Новата ми поставка за торти си намери красив сладкиш за презентация:)
Продукти:
За тестото:
270 гр. брашно
120 гр. краве масло
100 гр. захар
2 яйца
настъргана кора от лимон
Пълнеж:
1 малко бурканче конфитюр от вишни
250 гр. рикота
2 с.л. захар
1 ванилия
Пресейте брашното, добавете яйцата, захарта, нарязаното на парченца студено краве масло и настърганата лимонова кора. Замесете меко тесто. Приберете го в хладилник за 1 час. В купа смесете рикотата със захарта и ванилията. От охладеното тесто откъснете едно малко парче. Горе-долу колкото голяма ябълка. Останалото разточете на лист с дебелина 3-4 мм. Прехвърлете го в тавичка (22см.) като оформите висок борд. Надупчете с вилица дъното на тестото. Изсипете конфитюра и го разстелете равномерно. Покрийте го с изварата. На набрашнена повърхност разточете отделеното тесто. Разточете го и с помощта на точилка го прехвърлете върху приготвения пай. Оформете борда като притиснете с пръсти краищата. Изпечете сладкиша на 180 гр. долна решетка в предварително загрята фурна с вентилатор за около 30 мин. Извадете тавата от фурната и охладете пая на решетка. Поръсете с пудра захар и ...да ви е сладко :)!
Най-хубавият петел е нашия Артуро, нали:)?
Чаооо, хубави и спокойни почивни дни!
Чудесна поставка, Ивче!
ОтговорИзтриванеИ паят с това сладко от череши ще е ....ммм...
Поздрави с много усмивки!
Благодаря, Дани!
ИзтриванеХубава и усмихната събота!
Ив, Артуро е наистина красив, поставката ти също. Обаче най ми хареса кростатата. Обожавам сладко от вишни.
ОтговорИзтриванеХубави почивни дни!
Благодаря, Гени ....Артуро е новата ми любов :))!
ИзтриванеХубав уикенд и на теб!
Поставката е прекрасна! Много стилна и изискана, и в комбинация с тази уханна кростата - прелест! Хубави почивни дни! Прегръдки и целувки!
ОтговорИзтриванеИв, много ти е привлекателна кростатата, не съм правила досега, но поне зная откъде да взема ако реша, при теб има най-хубавите! Прегръдка!
ОтговорИзтриванеСамо гледай да не се накипри върху кростата Артуро... Че е толкова хубава и така добре изглежда. :)
ОтговорИзтриванеВанче, честита ти поставка, все такива вкусотии да я красят. :)
Прегръдки!
Чудна поставка! А пайчето така добре и подходжда! Вкусотийка!
ОтговорИзтриванеМного красива поставка, Ив, честита! И сладкиш, който страшно му отива!
ОтговорИзтриванеАртуро, загладил перце, охранила си го :)) Аз загладих поглед с поредната ти вкусотийка и ти пожелавам усмихнат ден!
Точно поставката ми се наби в погледа от раз - невероятна е, Ив! Да ти е честита и все вкусотийки да поднасяш с нея. Артуро е прелестен, да знаеш! А сладкиша ти е вълшебен! Поздрави!
ОтговорИзтриванеОооо,не-ще го правя това разкошно сладкишче....Поставката ти е разкошна!А Артур - още повече....
ОтговорИзтриванеПрегръдки ,Ванюшка!
Ох,Ваня,Ваня,както накуп разгледах 5 рецепти назад до морковения сладкиш не ме питай от кое искам най-първо,защото и аз не мога да кажа,толкова много ми хареса всичко!Кексчето с шоколад и кокос е превъзходно и толкова пухкаво,рибката е супер оригинална,ефектна и несъмнено много вкусна,обаче май тази кростата ще е фаворит-толкова е съблазнителна!Отивам да я сложа в листата :) .
ОтговорИзтриванеПрегръдка от мен и хубава нова седмица ти пожелавам!
Ивана, много вкусен сладкиш! Щом е пай ще ми хареса, а има ли и вишни, със сигурност поне две парченца! Е то от твоя вероятно няма и едно останало....
ОтговорИзтриванеИв, честита ти придобивка и разкошния пай си е намерил подходящо място върху нея!
ОтговорИзтриванеХубавец ти е Артуро, но и кокошчицата не отстъпва!
Поздрави!