27.10.2014 г.

Яхния с пилешко, свинско и телешко месо


Наскоро гледах в кулинарното предаване на Антонела Клеричи '' La prova del cuoco'' подобна яхнийка.Толкова много ми напомни на нашенска, че си рекох правя я при пръв удобен случай ...пък трябваше да се изфукам и с нова тенджера де :)! С ястието нагостих снощи Мария (майката на Роби), сестра му и мъжа и' и разбира се Роберто :)! Тоз последния се оглежда наляво, надясно, ама като видя, че другите ядат с апетит и друго за ядене не предложих си омете чинията.... Е, него си го знаем, че е дежурния злоядко:)! 
Пет човека хапнахме доволно със следните:
Продукти:
1/2 пиле нарязано на порции
250 гр. свинско месо на хапки
250 гр. телешко месо на хапки
2 големи картофа 
1 червена и 1 жълта чушка 
около 1 л. зеленчуков бульон
100 мл. бяло вино
2 скилидки чесън
1 клонка пресен розмарин
1 с.л. червен пипер
щипка магданоз
брашно
сол зехтин  


В широка, плитка тенджера ( няма да казвам касерола, че една госпожа ме критикува  не била българска дума) налейте зехтин около 1 кафяна чашка. Оваляйте парчетата месо в брашно и ги запържете от всички страни в загрялото олио. Полейте с бялото вино, изчакайте 2-3 мин. да се изпари алкохола и налейте топлия зеленчуков бульон. Сложете обелените скилидки чесън и розмарина, посолете и захлупете съда. Оставете ястието да поври на слаб огън около 25 мин. след което добавете нарязаните на едри парчета сурови чушки и картофите нарязани на големи парчета. Поръсете с червения пипер, разбъркайте, похлупете ястието и довършете готвенето още за около 25-30 мин. 
Поръсете готовата яхния с щипка магданоз и поканете гости :).....
Да ви е сладко.....от мен чаооо с пожелание за хубава нова седмица! 
Кураж за бедственото снежно положение, но все пак ви завиждам за снега:)! 



13 коментара:

  1. Чудесна яхния, Ивче!
    Цветна и ароматна :)
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Дани, :) а колко беше вкусна !
      Хубава и твоята вечер!

      Изтриване
  2. Ивана, още като видях яхнията с трите вида месо си помислих, че е нещо италианско, те са майстори в смесването им!
    Много ароматна и вкусна гозба се е получила предполагам, как няма да се оближат гостите ти :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Танче, те смесват и подправки с разни меса и риби , които за нас са еретична мисъл :), но става страшно вкусно!
      Прегръдка с пожелание за спокойна вечер!

      Изтриване
  3. Много цветно предложение, богато на вкусове. Със сигурност е много вкусно.
    Поздравления, Ив!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Мони ...беше вкусно и още как:)!
      Поздрав и за теб ....Хубав утрешен ден!

      Изтриване
  4. :)))Представям си как се озърта Роби, че като ми стана смешно :)). Естествено, че ще си омете чинията и сигурно за още се е оглеждал при тази вкусна яхнийка.
    Поздрави на всички присъствали на твоята чудесна трапеза!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Амии, чак за още не беше кандидат, но има напредък и с една чиния :)!
      Ще поздравя присъстващите, а за вас прегръдка!

      Изтриване
  5. Веднага се сетих за касуле с трите вида месо, но пък това колко е цветно! Разкош! Много съблазняваш, Ивана и мисля да я опитам тази яхнийка някой ден! :)
    Поздрави и усмивки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Ирма! Опитай и да ти е сладко:)!
      Поздрави! Хубав вторник!

      Изтриване
  6. Верно прилича на нашенска тая яхнийка, Ив, но да си призная не ми е хрумвало в нея да смеся месо.

    ОтговорИзтриване
  7. Много хубава и лесна яхнийка.Ще си я приготвя за обяд! Не ми е хрумвало да смеся месата.Много добра идея!

    ОтговорИзтриване
  8. Отлична публикация - за мен е малък празник четенето на твоя блог!
    Смесването на различни меса / мазнини/ дава много приятен резултат за небцето.
    Вечерта е била превъзходна с такава трапеза и домакиня!
    Поздравления!

    ОтговорИзтриване