28.10.2014 г.

Паста с карфиол и риба тон


Окуражена от Йоли и нейната салата от карфиол реших да ви покажа една много вкусна  паста с карфиол и риба тон, която отлагах дълго мислейки, че едва ли ще се хареса на някой! Всъщност пастата е много вкусна, здравословна и няма да съжалявате, ако решите да я приготвите! 
Продукти за 2 порции:
300 гр. карфиол
150 гр. паста 
1 консерва риба тон (малка)
1 скилидка чесън 
щипка лимонова кора 
сол 
зехтин 


Сварете карфиола с 1 с.л. сол и резенче лимон. Прецедете го и намачкайте с вилица. В тиган налейте зехтин и запържете за секунди пресованата скилидка чесън. Изсипете пюрето от карфиол и рибата. 
Сварете пастата според указанията на опаковката. Прецедете я и веднага изсипете при пюрето. Добавете 1 черпак от водата в която е варена пастата и оставете ястието за 2-3 мин. на силен огън като бъркате с лъжица за да се овкуси добре. 
Поднесете веднага поръсена с щипка прясно настъргана лимонова кора. 
Опитайте и споделете ...да ви е сладко :)! Чаооо! 


9 коментара:

  1. Ето я! Ето я дългоочакваната чудна паста! И защо изобщо се притесняваше, че няма да се хареса? Прекрасни продукти, дъх на море ... какво да му трябва повече на човек? Много е хубава рецептата, Иве, лично аз ще я опитам с огромно удоволствие! Много ти благодаря! Я кажи, тъй като ми зеленее, да не е Broccoli romano?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Йоли ....наистина е много вкусна и се надявам да ти хареса! Не, не е broccolo romano, обикновен карфиол е, но е зелен на цвят. На вкус е като белия:).
      Поздрави и хубава вечер, Йоли!

      Изтриване
  2. Ама и аз я харесах много, Ванче! Защо си й се чудила толкова... :) Така вкусно звучи и изглежда!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Повече такива неща не, как няма да ни хареса, това ми е следващото ядене на паста, даже ще си направя прясна! Жестока рецепта! Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  4. Интересна комбинация между карфиол и риба тон, Ваня.Никога не съм приготвяла паста с карфиол, обикновено го варя на пара и заливам с различни сосове.Е, твоята рецепта е не само интересна, но сигурно и много вкусна .
    Поздрави и лека седмица !

    ОтговорИзтриване
  5. Еха, аз доста често правя такава с карфиол, но сега ще добавя и риба тон! Зеления карфиол и при нас е фаворит, но рядко се среща тук. Страхотна паста ще се получи, благодаря Ванче! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  6. Гери,
    Павлинка,
    Ели,
    Петя,
    благодаря ви!
    Прегръдки за хубав следобед!

    ОтговорИзтриване
  7. На мен скъпа много ще ми хареса, за това двойна порция, моля! И друг път не отлагай така тези вкусотии:))) Чудесна паста! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  8. Още една чудесна рецепта, актуална за наближаващите пости, за дните, когато е разрешена и риба.
    Ще пробвам това с удоволствие.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване