20.09.2015 г.

Пилешко руло


Продукти:
за рулото:
400 гр. пилешка кайма
1 яйце
20 гр. пармезан
1 скилидка чесън
щипка майоран (може магданоз)
щипка чер пипер
настъргана лимонова кора
за пълнежа:
2 яйца
20 гр. пармезан
200 гр. сварен спанак
100 гр. извара


Сложете всички  продукти за рулото в купа. Омесете добре каймата и оставете за час в хладилник. Охладената и обикнала се със съставките кайма разстелете на парче хартия (леко омаслено) за печене. Разбийте с вилица две яйца, добавете насърган пармезан и щипка сол. В намаслен тиган изпържете омлет. Разстелете го върху каймата. Отгоре сложете сварен и овкусен с малко сол спанак. Върху него с помощта на лъжица намажете изварата. Завийте на руло. Оваляйте рулото в царевично брашно или галета. Прехвърлете с хартията в тава за печене. Полейте рулото обилно със зехтин и изпечете до приятен загар на 170 гр. в предварително загрята фурна с вентилатор. Поднесете с предпочитана от вас гарнитура. Вичко ще му дойде добре - и печени картофи, и трушийка и  зелена салатка и най-вече чашка бяло винце ..... наздраве и да ви е сладко:)! Чаооо!



4 коментара:

  1. Ванче, това руло изглежда, а и със сигурност е, четейки съставките, адски вкусно! Много добра идея за вечеря, даже чудесна. :) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Merhabalar, ne kadar iştah açıcı ve leziz görünüyor. Ellerinize sağlık.
    Saygılar.

    ОтговорИзтриване
  3. Тъй като видях снимките вдясно - чакам с неърпение снимките и репортажа от събитието. Видимо отстлабнала, вероятно за Версачето. Миналия път блогърките ме нападнаха, че трябва се свалят килограми/беше преди време/ но в рамките на шегата беше и знам че не сте се обидила. А и всички постоянно се опитваме да свалим килограми. Поздравления и много щастие и здраве. Редовна читателка Яна

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Яна! Току-що пуснах и снимки и репортаж :) от събитието! Разбира се, че не съм се обидила, самата аз се иронизирам често на тази тема :)!
      Поздрави! И благодаря отново за пожеланията! Аааа пропуснах...роклята не беше на Версаче, но умело прикриваше неуспеха ми с килограмите :))! Чао!

      Изтриване