В тази кростата си дават среща два вида тесто, маслено и нежно кексово. За есенен разкош и хармония - ябълка с портокалово сладко! Опитайте рецептата от новия брой на сп. ''Cucina moderna''!
Продукти:
за масленото тесто:
220 гр. брашно
120 гр. краве масло
100 гр. захар
1 яйце + 1 жълтък
1 с.л. какао
1 ч.л. бакпулвер
настърганата кора на 1 портокал
щипка сол
за кексовата смес:
160 гр. брашно
1 яйце
70 гр. краве масло
70 гр. захар
1/2 пакетче бакпулвер
2 с.л. ром
и още....
2 ябълки
шепа кафява захар
2 с.л. портокалово сладко
В купа сложете всички продукти за масленото тесто. Кравето масло трябва да е студено. Нарежете го на малки парчета. Замесете меко тесто. Загънете в доакински найлон и оставете в хладилника за 1 час. Охладеното тесто разточете на парче хартия за печене, така ще ви е по-лесно да го прехвърлите в тавичка (22см.). Оформете висок борд, а дъното надупчете с вилица. Пригответе кековата смес като в купа разбийте яйцето и захарта до гладък крем. Смесете бакпулвера с брашното. Разтопете кравето масло. Изчакайте го да се поохлади и наливайте на струйка при разбитото яйце като бъркате с лъжица докато сместа се хомогенизира. Изсипете на порции брашното. Ароматизирайте с 2 с.л. ром. Изсипете кексовата смес в тавичката с масления блат. Подравнете. Нарежете ябълките и ги подредете върху сладкиша. Поръсете с шепа кафява захар. Изпечете на 180 гр. в предварително загрята фурна с вентилатор за около 40 мин. Извадете сладкиша от фурната и го намажете със затопленото портокалово сладко. Поръсете с пудра захар и ....
..... да ви е сладко:)! Чаооо!
НЕ САМО Е КРАСИВО, АМИ УСЕЩАМ И ПОРТОКАЛОВИЯ АРОМАТ!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Анна! :)
ИзтриванеОх душица ... страхотно предложение! Ама тези италианци добре си се подслаждат :)
ОтговорИзтриванеКато не можем да си имаме списанието, ще се наслаждаваме на красивите ти и апетитни снимки Ив! Благодаря за което!
Прегръдка от мен :)
Подслаждат си и още как, че и ние покрай тях :) ...
ИзтриванеПрегръдка и от мен, Дани! Хубав уикенд!