27.10.2015 г.

Орехов кейк


Продукти:
200 гр. брашно
200 гр. захар
125 гр. краве масло
100 гр. орехи
4 яйца
2 ч.л. бакпулвер
настъргана кора от 1 лимон
1 с.л. мед



В купа сложете яйцата, захарта и настърганата кора на един лимон. Разбийте с миксер продуктите до пухкав крем. Затоплете кравето масло без да го разтопявате. Прибавете го към яйчената смес. Смесете брашното, счуканите на едро орехи и бакпулвера. Добавете ги на порции към разбитите яйца като бъркате с лъжица от долу на горе докато хомогенизирате добре всички продукти. Застелете продълговата форма (вместимост 1 литър) с хартия за печене. Изсипете кексовата смес, подарвнете, сложете отгоре няколко цели ядки орехи. Изпечете кейка на 180 гр. в предварително загрята фурна с вентилатор за около 40 мин. Пробвайте за готовност с дървено шишче. Затоплете меда и с четка намажете още топлия кейк. 
Да ви е сладко:)! Чаооо!  


5 коментара:

  1. Орехите са ми пръв приятел цяла зима. Много добре изглежда, ивана, това кексче. Поздрави от слънчева София

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Мъхче! Много орехов е и вече ти е приятел:)!
      Прегръдка от мъгливо Лорето!

      Изтриване
  2. Ванюшка, прекрасен кекс, а си представям как добре ще си партнира с едно омайващо италианско капучино!! Охххх... я да не се размечтавам, ами да подхващам работата!!
    Прегръдка и хубав ден, миличка!!

    ОтговорИзтриване
  3. Ванче, чудесен кекс, за кафето си дръпвам парченце!

    ОтговорИзтриване
  4. Руми,
    Веси,
    благодаря ви, момичета! Почерпете се със следобедното кафенце:)!
    Прегръдка и за двечките!

    ОтговорИзтриване