Честита ви баба Марта!
Да сте здрави, румени, засмени!
Днес рецептата е много лесна с продукти, които се намрат почти винаги в къщи! Опитайте кекса
, който ви предлагам - с парченца ябълки и аромат на канела! Както се казва класика в жанра!
Продукти:
250 гр. брашно
3 яйца
150 гр. кисело мляко
100 гр. кафява захар
2 средни по големина ябълки
1 к.л. канела
1/2 от пакетче бакпулвер
1 ванилия
щипка сол
и още:
1 с.л. кафява захар
сока на половин лимон
пудра захар
Обелете и нарежете на малки парчета ябълките. Полейте ги със сока на половин лимон и поръсете с 1 с.л. кафява захар.
В голяма купа разбийте яйцата и захарта с миксер до пухкав крем. Прибавете киселото мляко. Продуктите да са на стайна температура. Пресейте брашното с бакпулвера, щипка сол и канелата. Прибавете го на порции при разбитите яйца като бъркате с лъжица. Сложете ябълките. Хомогенизирайте продуктите добре.
Подмажете с краве масло форма за кекс. Поръсете с галета. Излишната изтръскайте. Изсипете кексовото тесто във формата. Изпечете кекса на 170 гр. в предварително загрята фурна с вентилатор за около 30 мин. Пробвайте за готовност с дървено шишче.
Извадете изпечения кекс и охладете на решетка. Поръсете с пудра захар.
Да ви е сладко:)! Чаооо!
Рецептата е от тук!
Няма коментари:
Публикуване на коментар