Бързи, бързи, колко да са бързи едни хлебчета?! И да бързате с всичка сила пак едно 3 часа ще отнеме приготвянето на хляб! Тук рецептата може и да не е толкова бърза, но тестото е без месене. Някои му казват и френски хляб, що незнам! Моята го раздава по италиански и идва от тук! Колкото повече го правех, толкова по-добре изглеждаше! Снимката е от първото ми правене, после разделих тестото на две вместо на три, а после го изпекох на един път! От двете хлебчета нямам снимки, но ви показвам хляба от цялото изпечено тесто!
Продукти:
500 гр. брашно
370 мл. вода
2 малки кафяни лъжички сол
1 к.л. мед
12 гр. мая от кубче
В купата на робота изсипете пресятото брашно. Налейте топлата вода с разтворената в нея мая и мед и пуснете робота да меси на най-ниската степен. Когато тестото се хомогенизира сложете солта и продължете да бъркате (с робота разбира се) още около 5 мин. Покрийте купата с парче найлон и кърпа. Оставете на топло докато тестото удвои обема си. Застелете голямата тава на печката с хартия за печене. Поръсете с брашно и буквално излейте тестото в средата на тавата.
Разделете тестото на две или три части. Ако ще правите един хляб ползвайте съд за печене (аз кръглия го пекох в йенска тенджерка) с диаметър 22 см. Поръсете обилно с брашно. Изпечете хляба на 230 гр. в предварително загрята фурна за около 30-35 мин. Хлябът не се оставя да втасва втори път. Веднага щом го разделите и поръсите с брашно го слагате във фурната!
Да ви е сладко :)! Чаооо!
Ванюшка,направих ги и аз тези хлябчета.На мен леко твърда ми се получи кората, може би защото го поизсуших във фурната.Но много вкусен стана.
ОтговорИзтриванеЖиве, те италианските хлябове все такива, две кори и малко среда 🙂! Но иначе са вкусни🙂
ОтговорИзтриванеПрелестен хляб и снимки, две кори и малко среда е точно по мой вкус!
ОтговорИзтриване