8.03.2020 г.

Хумус от червен боб и сухи домати-Hummus fagioli borlotti e pomodorini secchi


Една разядка, която ще ви хареса много върху препечена филийка! 

Продукти:
250 гр. червен боб от консерва
3-4 сушени половинки домати
3 с.л. зехтин
1 с.л. лимонов сок
щипка сушен риган
щипка смлян черен пипер
1 с.л. сусам 



Прецедете в гевгир  една консерва червен боб.   Изплакнете със студена вода. Накиснете за 10 мин. сушените домати в хладка вода. Подсушете и нарежете на малки парченца. В купа сложете боба, добавете нарязаните домати, овкусете със зехтин, лимонов сок, щипка риган и щипка черен пипер. Пасирайте до гладкост продуктите. Изсипете хумуса в подходяща чиния, поръсете с една супена лъжица сусам и украсете с резенчета лимон и сухи домати. 
Рецепта кратка, но вкусна! Да ви е сладко! :) 


3 коментара:

  1. Чудесна разядка ни предлагаш, Ив!
    Много ми допадна идеята.
    Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  2. Ваня,
    от всички бобови култури се получава прекрасен хумус.
    Идеята с червен боб е прекрасна.Бих добавила и още някоя подправка, която обичам.
    Поздрави и успешна нова седмица !

    ОтговорИзтриване