11.03.2020 г.

Спагети с мини октоподи, каперси и маслини - Spaghetti polipetti, capperi e olive


Продукти:
150 гр. спагети
400 гр. мини октоподи замразени
2-3 домата
3 с.л. доматено пюре
50 гр. черни маслини без костилките
1 с.л. каперси 
сол
зехтин
1 глава лук шалот
щипка магданоз 
1 дафинов лист



Посочените продукти са за 2 порции.  Сложете да заври около литър вода. Добавете 1 с.л. едра морска сол и един дафинов лист. Пуснете октоподите и сварете до готовност. В тиган загрейте  1 к.ч. зехтин, добавете ситно нарязана глава лук шалот и запържете за 5-6 мин. Прибавете 3 с.л. доматено пюре, нарязаните на половинки домати, сварените октоподи. Налейте 1 кафяна чашка топла вода, посолете и гответе за 5 мин. соса. Добавете нарязаните маслини и каперсите. Овкусете с щипка черен пипер и ситно нарязан магданоз. Свалете съда от котлона. В вряща подсолена вода пуснете спагетите и сварете според указанията на опаковката за време. Прецедете ги и веднага изсипете в соса. Върнете съда на котлона, налейте 2-3 с.л. от водата в която са врели спагетите и бъркайте или поразтръскайте съда  няколко минути за да се овкусят добре спагетите. Насипете в чинии и поднесете веднага! 
Да ви е сладко :)! Чаооо! 


4 коментара: