9.09.2020 г.

Царевични питки - Panini senza glutine


Продути:
1 ч.ч. царевично брашно
1 ч.ч. безглутеново брашно
150-180 мл. прясно мляко
1 яйце
15 гр. мая от кубче
1 ч. л. сол
1/2 ч.л. захар
3 с.л. зехтин 


Затоплете леко прясното мляко и разтворете маята и захарта. В купа изсипете двата вида брашно, добавете едно яйце, солта, зехтина и излейте млякото с маята. Замесете меко тесто. От него късайте парчета  по около 80 гр. които направете на малки топки. Застелете тава с хартия за печене. Поръсете я с царевично брашно и наредете питките. Покрийте с кърпа, оставете на топло докато удвоят обема си. Втасалите питки намажете обилно със зехтин. Изпечете на 180 гр. в предварително загрята статична фурна, на дъното на която сте слложили купа с вода.  Питките са с много ронлива консистенция, но вкусни! 
Да ви е сладко! :)



3 коментара:

  1. Здравейте! Всъщност 6 бр.питки се получават??? Яна

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, Яна!
      Ако чашата с която мерите е по-голяма може да се получат и повече!

      Изтриване
  2. Аха!!!Мерси, мерси!!!

    ОтговорИзтриване