17.11.2020 г.

Песто с рукола и орехи - Pesto di rucola e noci


Продукти:
50 гр. рукола 
50 гр. орехови ядки
30 гр. настърган пармезан 
1 малка скилидка чесън
2-3 лимонови капки сок
4 с.л. олио или зехтин
сол

Измийте и подсушете руколата. Сложете я в блендер с орехите, скилидката чесън и солта. Смелете продуктите. Прехвърлете получената смес в дълбока купа, добавете настъргания пармезан, олиото и няколко капки лимонов сок. Пасирайте до гладкост.  Прехвърлете пестото в буркан и приберете в хладилник. Може да го съхраните до 3-4 дни. 



 

2 коментара:

  1. Ваня,
    правя песно с различна зеленина.И с рукула съм правила,но използвам от по - дребната.Тя все пак не е толкова пикантна и вкусът и е по - приятен за мен.Понякога смесвам рукулата с друга зеленина напр.магданоз.Страхотно песто се е получило и твоето.
    Поздрави, бъдете здрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Ели!
      И моята беше от дребничката:)
      Здраве и за вас! ❤️

      Изтриване