14.04.2021 г.

Лимонов кекс - Ciambellone al limone


Пухкав и много лимонов  кекс в компания с ароматно лимоново сладко
Продукти:
200 гр. бяло брашно
150 гр. захар
2 яйца
80 мл. олио
8 гр. бакпулвер
5 с.л. лимонов сок
настъргана кора от 2 лимона
1 пакетче ванилова захар
щипка сол 


В купа счупете яйцата, дбавете захарта и разбийте на гъст крем. Излейте олиото, добавете лимоновия сок и настърганата лимонова кора. Пресейте брашното с бакпулвера и щипка сол. Прибавете го на порции към течната смес. Ароматизирайте с ванилията. Хомозенизирайте добре продуктите. Подмажете и набрашнете кръгла форма за кекс. Изсипете сместа. Изпечете лимоновия кекс на 190 гр. в предварително загрята без вентилатор фурна за около 35 мин. Пробвайте за готовност с дървено шишче. Изпеченият кекс охладете на решетка.
 Поръсете обилно с пудра захар и да ви е сладко! :) 
Рецептата е от тук


 

3 коментара:

  1. Гладам и въздишам - много си добра!
    / Кексовете не са ми силната страна, но може и да прихвана нещо от този прекрасен блог!/

    ОтговорИзтриване
  2. Не е добра рецептата ви, доста сух,бакпулвера е малко не бухва много.Не пишете каква е големината на формата,видях,че е малка и аз го направих в малка форма спазих точно рецептата,но вкуса не ми допада.Не съм делитант в кулинарията напротив.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за коментара!
      Мага да кажа, че ако сте разбили яйцата на пухкав, гъст крем даже без бакпулвер ще бухне! И щом не сте дилетант в кухнята само по грамажа на продуктите бихте определили големината на формата! А колкото до това, че е сух не съм съгласна с вас, има 80 мл. олио което е напълно достатъчно за 200 гр. брашно + двете яйца! Но пък вкус приятел няма и съжалявам, че не Ви е харесал!

      Изтриване