20.04.2021 г.

Шоколадова панна котта с ром - Panna cotta di cioccolato al rum


Продукти:
400 мл. сметана
100 мл. прясно мляко
10 гр. желатин
3 с.л. захар
100 гр.  черен шоколад 
2 с.л. ром 



 Сложете желатина в купичка със студена вода за да омекне. В тенджерка смесете сметаната и прясното мляко. Добавете начупения шоколад и захарта. Сложете съда на котлона и стоплете течноста  до точка на завиране. Отстранете от огъня и добавете омекналия желатин и рома. Върнете за секунди на котлона като бъркате енергично за да се разтвори добре желатина. 


Изчакайте 10 мин. да се поохлади крема и насипете в купички или чашки. След като изстине напълно приберете в хладилник за няколко часа. Ако искате да поднесете крема в чинийка, потопете чашката за няколко минути в топла вода и обърнете. Украсете десерта с разбита сметана. 




Да ви е сладко! :) Чаоооо! 



 

4 коментара:

  1. Здравейте, шоколадът млечен ли е или черен?

    ОтговорИзтриване
  2. Отлично!!!
    Двете празни чашки най-добре говорят колко е вкусна тази твоя панна котта!
    Много ми хареса презентацията - поздравления!

    ОтговорИзтриване
  3. Днес си решила да ме довършиш, одеве фейса с фокача, а се га и тук...

    ОтговорИзтриване