6.04.2021 г.

Питки за бургери - Panini per hamburger

 
Продукти за 4 бр.:
300 гр бяло брашно
50 гр. семола римачинта (semola rimacinata)
180 мл. прясно мляко
1 яйце
3 гр. суха мая
щипка захар
8 гр. сол
30 мл. слънчогледово олио
сусам за поръсване


Пресейте бялото брашно, добавете семолата. Сложете брашната в купата на планетария. Прибавете маята, захарта, яйцето и излейте прясното мляко. Включете миксера на първа степен и замесете меко тесто. В процеса на месене добавете солта и излейте олиото. 


Месете около 10 мин. или докато тестото се събере около куката. Изключете миксера, покрийте купата с парче найлон и оставете на топло докато тестото удвои обема си. Когато е готово го изсипете на набрашнета повърхност. Разделете на 4 еднакви части, по около 160 гр. едната. Застелете тава с парче хартия за печене. Набрашнете я леко. Внимателно и без да притискате много тестото направете топки. Наредете ги на разстояние една от друга и приберете тавата във фурната (само с включена лапичка) за около 1 час. 


Втасалите питки намажете с прясно мляко и поръсете със сусам! Загрейте фурната на 190 гр. с две купички вода на дъното. Изпечете питките за 20-25 мин. или до приятен загар. Охладете ги на решетка. Много меки и вкусни питки се получиха! 
Да ви е сладко! :) Чаооо! 


 

2 коментара: