1.06.2021 г.

Кекс с кафе и рикота


Продукти:
2 яйца
150 гр. захар
60 гр. рикота
200 гр. брашно
1 ч.л. нес кафе
50 мл. кафе еспресо 
30 гр. шоколадови капки
8 гр. бакпулвер
щипка сол 


Видно е от продуктите, че кекса не е голям! В купа счупете яйцата, добавете захарта (може да я намалите с 20-30 гр.) и разбийте с миксер до гладък крем.  Пресейте брашното с бакпулвера и щипка сол. Прибавете го на порции към разбитите яйца. Изсипете рикотата, охладеното кафе, нес кафето и шоколадовите капки. Хомогенизирайте добре продуктите. Подмажете и набрашнете кръгла форма за кекс. Изсипете сместа. Изпечете кекса в предварително загрята на 180 гр. фурна за около 30 мин. Пробавайте за готовност с дървено шишче. Охладете кекса на решетка и поръсете с пудра захар! 
Да ви е сладко! :) Чаооо! 
Хубав юни :)  


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар