11.11.2021 г.

Двуцветни бисквитки кравайчета с квас

 


За съжаление този път ще ви предложа рецепта само с квас, по-късно ще опитам да я направя  с бакпулвер и ще споделя!
 А може да опитате и Вие и да кажете как са се получили! 

Продукти:
300 гр. бяло брашно
2 яйца
60 гр. активен квас лиевито мадре 
40 мл. прясно мляко
40 гр. краве масло
60 гр. захар
1 с.л. какао 



Затоплете прясното мляко до 30 градуса. Прибавете кваса и разбъркайте докато стане на кашичка. В купата на планетария счупете двете яйца, добавете захарта и разбийте на пяна. Излейте леко разтопеното краве масло. Прибавете квасената каша и на порции брашното като бъркате с куката на миксера на най-ниската скорост докато тестото стане гладко. Оставете тестото да си почине 1 час на стайна температура. В къщи е около 20 гр.  Разделете измесеното тесто на две еднакви части. Към едната добавете пресятото какао и 2-3 с.л. прясно мляко. Измесете до равномерен кафяв цвят. 


Късайте парченца (20 гр.) от двата цвята и направете на фитилчета дълги 20 см. Аз мерих с педя! Усучете двата фитила и затворете на кравайче. Наредете бисквитките в тава застлана с хартия за печене. Оставете отново за 1 час да отдъхнат и изпечете в предварително загрята на 180 гр. фурна без  вентилатор за около 20-25 мин. Охладете изпечените бисквитки на решетка, поръсете с пудра захар! 
Да ви е сладко! :) 
Рецептата е от тук

5 коментара:

  1. Привет!
    Ще чакам рецептата с бакпулвер, тъкмо са подходящи за Коледа. Яна

    ОтговорИзтриване
  2. https://federicaincucina.blogspot.com/2017/12/bastoncini-di-pasta-frolla-bicolore.html
    Аз правя тези за Коледа! Яна

    ОтговорИзтриване
  3. Привет!
    Направих кравайчетата с бакпулвер. Получиха се, дори моите изглеждат по-бухнали от тези на снимката.Може би трябва да се увеличи малко захарта, на мен ми е добре с това количество, но за околните не е достатъчно, а и смятам да сложа в коледните подаръци.Разделях на топчета по 15 гр. Следващия път ще разделя продуктите на две и още в началото ще сложа какаото в кафявото тесто, защото в готовото тесто какаото много трудно се пое, дори и с добавяне на пр.мляко.
    Спокойни празници и много здраве! Яна

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Яна!
      Радвам се,че направи рецептата с бакпулвер, те затова са и бухнали повече! :) А с какаото е така, особенно ако месиш на ръка! Аз меся с миксер и не ми беше трудно!
      Весели Коледни празници с поцелание за здраве и щастие!

      Изтриване