20.01.2025 г.

Пилешки филенца с домати и топено сирене


 Бялото пилешко месо не е обект на лакомия, когато се хапва пиле за разлика от по-вкусните бутчета и крилца! Затова често остава последно за доизяждане. Предлагам ви много вкусна и лесна рецепта как да го хапнете и си оближите пръстите!

    Продукти:
комплект пилешки гърди
300 гр. чери домати
150-200 гр. топено сирене
50 мл. бяло вино
скилидка чесън
риган
сол
зехтин

Нарежете пилешкото месо на дебели жулиени. В тиган загрейте зехтин с една скилидка чесън. Набрашнете жулиените и ги изпържете за кратко в загрятата мазнина. Излейте бялото вино и след няколко минути прибавете доматите. Налейте кафяна чашка топла вода, захлупете съда и гответе ястието за около 15-20 мин.  Към края на готвенето овкусете с риган и прибавете сиренето. Оставете ястието  на изключен котлон похлупено с капак докато се разтопи сиренето.   
Сервирайте топло със салатка по ваш вкус! Да ви е сладко! Чаооо! 



Няма коментари:

Публикуване на коментар