5.01.2025 г.

Пилешка яхния с праз и гъби


Продукти:
1 пиле
стрък праз лук
глава кромид лук
няколко цели глави чесън
200 гр. гъби
2-3 с.л. доматено пюре
1 ч.л. червен пипер 
щипка черен пипер
магданоз 
сол
зехтин 


Нарежете пилето на порции. В тенджера налейте зехтина, прибавете нарязания на ситно праз и кромид лук. Запържете за кратко, прибавете нарязаното пиле и пържете докато месото смени цвета си. Овкусете със сол, червения и черен пипер. Залейте месото с топла вода или ако имате зеленчуков бульон. Прибавете целите скилидки чесън и гответе около 15 мин. след което добавете размитото с малко вода доматено пюре и нарязаните гъби. Довършете готвенето до омекване на месото. Поднесете яхнията поръсена с наситнен магданоз
Да ви е сладко! Чаооо! 


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар