Здравейте и честит ви отново пухкав сняг!
При нас вятър и ясно време с температури около 9 градуса! Но тук зимите са си така, сняг не е валяло от 2019 година. Ястието което ви предлагам е вкусно, лесно се прави
(особено ако имате купени ньоки) и в хармония със студеното време!
Как да си направите ньоки в къщи съм написала в тази рецепта, а ако нямате време си купете готови от магазина!
Продукти за две порции:
400 гр. ньоки
за соса:
400 гр. смлени домати
2 скилидки чесън
няколко листа босилек
сол
зехтин
и още:
1 моцарела - 125 гр.
50 гр. настърган пармезан
В удобен тиган налейте кафяна чашка зехтин. Запържете скилидка чесън, отстранете я и изсипете доматите. Овкусете със сол. Гответе соса около 15 мин. Овкусете с листа босилек. В голяма тенджера кипнете литър вода с щипка сол. Пуснете ньоките в кипящата вода и когато изплуват на повърхноста ги прехвърлете в тигана с доматения сос. Рзабъркайте ги добре със соса, след което прехвърлете половината в подмазана със зехтин тавичка. Поръсете с половината от настъргания пармезан и накъсаната половин моцарела. Изсипете останалите ньоки и разпределете останалите пармезан и моцарела върху ньоките. Изпечете ястието в предварително загрята на 220 гр. фурна за 7-8 мин.
Сервирайте ньоките веднага и се насладете на това средиземноморско ястие приготвено с най-обикновени, но в чудесна хармония продукти!
Да ви е сладко! :) Чаооо!
Няма коментари:
Публикуване на коментар