Струваше ми се много трудно да направя кростата ( типичен италиански сладкиш) . Първия ми опит беше катастрофален :) и си казах няма и да опитвам повече . Роби обаче беше настоятелен да изпробвам рецептата на майка му ..... и ето резултата, Роби усмихнат до уши и кростатата изядена почти наполовина!
Ето и продуктите за сладкиша: 250 гр. брашно, 120 гр. захар,100 гр. краве масло,1/2 пакетче бакпулвер, 1 яйце, 1 с. л. првсно мляко . Замесва се меко и маслено тесто . Разточва се на не много тънка кора и се прехвърля в подмазана тавичка ( 24 см) .
Оформя се като тавичката и дъното се надупчва с вилица . Намазва се с мармалад по желание и отгоре се нареждат ленти от предварително оставено сурово тесто . Може да се намажат с разбит с ч. л. олио жълтък . Кростатата се пече в предварително загрята фурна на 180 гр.
Buon apetitto a tutti ....Добър апетит!
Tova izglejda mnogo lesno i vkusno. :)
ОтговорИзтриванеОпитай да го направиш, Наташке :)... наистина е лесно за изпълнение и много вкусно за хапване :)!
ОтговорИзтриванеПривет Ивана !
ОтговорИзтриванеАз също не съм голяма кулинарка ,но напоследък все по-често се задържам в кухнята и то благодарение на кулинарни блогове като твоя
Още сега се захващам с този сладкиш Дано успея!После ще ти покажа снимки /ако не съм се изложила /
Чао Нели ,:) сладкиша не е труден за правене и съм сигурна , че ще се справиш:). Очаквам с нетърпение да видя снимки :) !
ОтговорИзтриванеТака... Бях й се заканила, направих я, ама не е като твоята. Ако имаш желание, ела да видиш какви съм ги сътворила, Ванче, и ме посъветвай как да я направя, така че да е като твоите пухкави кростати.
ОтговорИзтриванеhttp://mousseofcoloursanddreams.blogspot.com/2013/01/blog-post_25.html
Поздрави!