26.07.2012 г.
Сладкиш с праскови
Сладкишът е много лек и добър за горещи летни дни!
Продукти :
2 яйца
2 жълтъка
80 гр. брашно
80 гр. захар
щедра щипка джинджифил ( пресен или сух)
За крема :
4 праскови
50 гр. краве масло
3 с.л. захар
1 равна с.л. брашно
Разбийте с миксер яйцата и жълтъците със захарта . Добавете пресятото брашно и джинджифила . Покрийте дъното на правоъгълна тавичка с хартия за печене . Изсипете сместа и изпечете блата на 180 гр. Проба за готовност с дървено шишче. Извадете от фурната ,отстранете хартията и оставете блата да се охлади .
Пригответе си крема :
Обелете и намачкайте прасковите . Сложете ги в тенджерка с кравето масло и захарта . Варете 5-6 мин. Към края на варенето добавете брашното и оставете на котлона още 2-3 мин. като бъркате непрекъснато .
Срежете изстиналия блат на две половини . Намажете единия с крема , отгоре поставете другия блат и сложете останалия крем . Украсете с праскови и стръкчета мента . За разкош ръснете върху целия сладкиш малко канела!
Да ви е сладко! Чаооооо!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Разкошотийка голяма пак си направила Ванче.
ОтговорИзтриванеПрегръщам те!
Чао, Ванюшка!! Супер изглежда и звучи това сладкишче (страхотно обичам праскови), нищо, че е от миналата година :))!
ОтговорИзтриванеКолкото до таралежа съм абсолютно съгласна с теб, но пък е и удоволствие да споделиш със сродни души някоя и друга рецептичка!! Хубав и ползотворен ден, миличка!!Целувки!
Изглежда страхотно, Ивче! И във фейса го гледах, супер е!
ОтговорИзтриванетаралеж, таралеж, ама много вкусен и полезен, както сладкиша, така и блогът ти:) Поздравления за хубавата рецепта и само напред и нагоре с усмивка!
ОтговорИзтриванеХич не му личи да е от миналата година:)))))Много младежки изглежда,а и май е много вкусен този прасковен сладкиш....Прегръдки ,Ив!
ОтговорИзтриванеПривет Ванче:) :) :)Прекрасно плодово сладкишче,много апетитно изглежда с тия прасковки.Прекрасен ден ти желая!!!
ОтговорИзтриванеИйв, не мога да повярвам, но явно двете сме на една и съща вълна!
ОтговорИзтриванеИ аз днес правих сладкиш с праскови. Много е различен от твоя, но ще опитам и него.
Изглежда чудесно и звучи много вкусно. Целувам те*)
Наистина блога си е голям ангажимент,но изваждай старите архивни снимки и тук-щяхме да го изпуснем този сладкиш.Изглежда вкусен.....Аз днес бях на вълна сливов сладкиш-умрях от жега докато го изпека.
ОтговорИзтриванеХубава вечер,Ванюшка-целувки и от мен!
Ивче, ние и миналогодишни ги харесваме :)
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
Ванюшкее, може да е от миналата година, но го публикуваш много на време. Много примамливо - вкусно изглежда с това кремче отгоре...ммм
ОтговорИзтриванеХубава вечер!
Ванюша,супер много ми допада сладкиша то се знае,щом е сочен и с крем и плодове!Това кремче е една наистина интересна и лека вариация,трябва да опитам непременно!
ОтговорИзтриванеПрегръдки от мен!
Еха, много ми харесва заради кремчето!И не е стар:)Изглежда супер@
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви ,момичета за милите и остроумни коментари :) !
ОтговорИзтриванеХубав петък ! Прегръдки :*!
Ивана, ама хич не ми е минало през акъла,че в Италия ядете само праскови!При тази средиземноморска кухня, с паста екзотични плодове и зеленчуци и да не изброявам...
ОтговорИзтриванеСупер десертче с хубаво кремче-свежо и подходящо за сезона.Слънчеви и много топли прегръдки!