Благодаря от сърце на всички за поздравленията и комплиментите, които ми написахте в предния пост! Зарадвахте ме и съм трогната от вниманието Ви! Вземах си забележка и от коментар 53-ти за интервалите, препинателните знаци и тяхното значение! Благодаря!
Сега да не вземе да ми пише и някой професионален фотограф със забележка за ъгъл, цвят и светина по снимките ми:)! Любител съм и Не съм сърдита, ей:) .....не си го и помисляйте:)!
Благодаря ви тук за да не объркам жребия за наградата, а нея ще изтегля в петък!
Да се върна вече на рецептата с научения урок за препинателните знаци:) .....A тя е адаптирана от тук!
Продукти:
200 гр. царевично брашно
800 мл. вода
3-4 гъби култивирани, горски, каквито имате
1-2 пресни наденички
1/2 глава лук
1 скилидка чесън
чер пипер
сол
пресен розмарин
зехтин
1 к. ч. бяло вино
250-300 мл. бешамел
Налейте в тенджера студената вода. Изсипете царевичното брашно, посолете и сложете на умерено загрят котлон. Започнете веднага да бъркате докато качамака започне да се отделя от стените на съда ....поне около 30 мин.
Намажете дъното и стените на тавичка (24 см.) с олио. Изсипете половината от качамака в нея и разстелете добре. Останалия сложете в шприц и обиколете ръба на тавата за да образувате висок борд. Изсипете плънката в средата и подравнете. Украсете отгоре с останалия качамак. В рецептата е записано и печене след всичко това.
Започнах го и на десетата минута извадих тавата. Качамака изсъхва и става като ластик, затова не препоръчвам да се пече! Да ви е сладко!
Качамака тук е есенно-зимно ястие и вчера беше в унисон с първия монотонен, есенен дъжд!
Чаоооо:)! Пожелавам Ви спорна нова седмица!
Een origineel recept dat er heel lekker uitziet.
ОтговорИзтриванеgroeten
Ив, бях убедена от къде си взаимствала рецептата още докато видях снимката ти. Предходният път разгледах сайта много подробно и останах впечатлена от рецептите в него. Видях и магическата торта, а после се оказа, че и в няколко български блога вече се е появила. Да се върна на рецептата - видях и нея и за малко да си кажа, че ще я направя. Е-е това си го казвам сега, защото в твое изпълнение е невероятна! Голяма красавица е! Благодаря за споделения съвет! Сърдечни прегръдки :)
ОтговорИзтриванеМм, вкусно и как приятно ухае... Усещам уханието й, успявам така добре да си го представя, сякаш тази красота е пред мен. Поздравления, Ив! Майсторка си на вкусните рецепти и това е. Усмивки!
ОтговорИзтриванеУ дома сме големи почитатели на полентата във всякакви форми и варианти, така че ще пробвам и твоята версия, Ивана! И без това имам завидни количества разнообразни италиански видове полента....
ОтговорИзтриванес усмивка
Мария
Ив такова нещо още не съм правила, но съм сигурна че е било вкусно :) Чудесно представяне!
ОтговорИзтриванеЩе разгледам от къде си адаптирала тази вкусотия:)
И да ти кажа, така е, ... човек се учи докато е жив. И у дома синчето все ми прави забележки че греша в писането, ама кой ли го чува :)
Давай да си караме както си знаем и да става по весело, да има теми за дискусия:)
Силно усмихната прегъдка:)
Ивче, толкова е съблазнителна....
ОтговорИзтриванеУсмихната седмица!
Wow, love the presentation!
ОтговорИзтриванеПоредната вкусотийка Ийв*! Целувки*)
ОтговорИзтриванеМисля, че и мразещ качамак/полента човек, ще заобича на мига царевичното ястие. Ванче, прекрасно изглежда и звучи, браво! И с това жълтичко си изцяло на лятно-есенна вълна вече. ;)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Обичам много всичко що е с царевично брашно! Изглежда много вкусно и стоплящо!
ОтговорИзтриванеЧеститя ти рожденият ден на блога днес, прищявките на блогър край нямат, един ден показва всички блогове на другият ден половината, но както и да е! Прекрасна си и ти и всички рецепти, снимките, разходките, правописа ти и всичко, което е този блог! Прегръдка!
Ах, тези дантели! Писала съм и друг път, че ги харесвам много! А сега тези жълти лалета....! Яна
ОтговорИзтриванеДа ти е все така приятно да готвиш и забавно да споделяш! Чудесна торта видях - колкото и да е дипломатична, струва ми се трошица няма да остане от нея:)
ОтговорИзтриванеА и кростатата с тази декорация в жълто - вкусно и с вкус, Ивана!
Чудесна кростаата се е получила!
ОтговорИзтриванеИнтересно и вкусно звучао съчетание, Ив!
ОтговорИзтриване