Бях написала в предната публикация, че следва агнешко зелен боб яхния, но междувремено направих този бадемов крем карамел и бързам да ви подсладя първо с него :)........
Продукти:
500 мл. прясно мляко
4 яйца
100 гр. кристална захар
125 гр.обелени, сурови и ситно смляни бадеми
5 с.л. захар за карамела
няколко цели бадеми за украса
карамелен топинг
Сложете бадемите с 1 с.л. захар в блендер и ги смелете много ситно. Разбийте за 2-3 мин. яйцата и захарта с миксер. Добавете прясното мляко и бадемовото брашно. Разтопете захарта до светъл карамел. В приготвените чашки изсипвайте по лъжица от него. Разпределете в тях млечно-яйчената смес. Сложете чашите в голяма тава, налейте вода в нея и изпечете крем карамела на 160 гр. за около час. Внимавайте водата да не заври.
Готовият крем залейте с карамелен топинг и украсете с цели бадеми. Поднесете го добре охладен.
Да ви е сладко :).....Чаоо и хубава неделна вечер!
Не обичам крем-крамел, но с тези бадеми определено ми е любопитно как ще е като вкус. Със сигурност ще е интересна комбинация. Но изглежда перфектно, Ванче! :) Хубаво ни подслади.
ОтговорИзтриванеПоздрави сърдечни!
Чудесен е станал! Хубава седмица и на теб!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Гери, Траянче!
ОтговорИзтриванеХубава нова седмица, дами!
Чудесно подслаждане, Ваня - обичам този десерт, а бадемовата ти идея е страхотна!
ОтговорИзтриванеБлагодаря,
сърдечни поздрави с пожелания за още хубави и усмихнати празнични дни!
С удоволствие ще се подсладя, Ив, и следващата рецепта с удоволствие ще проследя:))) Страхотен е! Поздрави!
ОтговорИзтриванеНово и интересно ми звучи, Ив. Със сигурност ще опитам тази твоя идея. Поздрави и прегръдки!
ОтговорИзтриване