28.06.2015 г.

Карпачо от мариновани тиквички


Ще ви харесат тези тънко нарязани тиквички мариновани с ароматна мента, които може да хапнете като предястие или гарнитура към печено месо! Рецептата е от тук!


Продукти:
1 току-що откъсната тиквичка
сока на 1 лимон
3-4 скилидки чесън
прясна мента и магданоз
зехтин 
сол


Нарежете тиквичката по дължина на много тънки резени. В купа смесете  1 к.ч.  зехтин, щедра щипка  сол, сока на един лимон  и нарязаните на ситно мента и магданоз. Добавете нарязани на тънко скилидки чесън. Наредете  тиквичките  в стъклен съд и ги залейте с приготвената марината. Приберете в хладилник за няколко часа, а после хапнете и ...
.......  Да ви е сладко:)! Чаооо! 


3 коментара:

  1. Чудесна идея, Ив!
    И прекрасни съдинки :)
    Поздрави от мен!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря, Дани!
    И аз си ги харесвам много, купих си ги от един антикварен пазар:)!
    Поздрави! Хубава неделна вечер!

    ОтговорИзтриване
  3. Ваня,
    чудесна идея за сурови тиквички.Аз винаги използвам малки, необразували още семена тиквички за сурова консумация.Ще изпробвам и твоята рецепта.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване