Рибата може и да не бъде бяла, а каквато ви е по вкуса. Тук моята е филе от треска.
Продукти:
4 филета от треска
3 средни по големина картофи
клонче розмарин
щипка майоран
щипка чер пипер
2 скилидки чесън
сол
зехтин
На едро ренде настържете обелените картофи. Овкусете ги със счуканите скилидки чесън, ситно нарязаните розмарин и майоран и щипка чер пипер. Объркайте картофите добре. На дъното на тавичка наредете ред картофи, поставете отгоре рибата и покрийте с останалите настъргани картофи. Полейте със зехтин и изпечете на 180 гр. до хрупкава коричка. Поднесете със салатка по желание. За нас тя беше сварени на пара броколи, овкусени със зехтин и лимон.
Да ви е сладко :)! Чаооо!
Ваня,
ОтговорИзтриванечудна е рибката, лесна и вкусна рецепта, която ще си открадна.
Поздрави !
Балгодаря, Ели! Да ти е сладко :)!
ИзтриванеПоздрав, мила!
Ив, много красива чинийка!
ОтговорИзтриванеЦял сервиз е, Бети, цветен и много красив! Подарък за сватбата от приятелка :)!
ИзтриванеХубава съботна вечер!
Е, и това ще се прави и то сигурно тези дни! :)
ОтговорИзтриванеИмам записана подобна рецепта, но със свинско месо и първо с пържене. Мислех си за риба и направо печена. Идваш ми като по поръчка!
Приятна съботна вечер!!
Благодаря, Инче! Да ти е сладко! :) Ние с Роби бяхме на гости и там ни поднесоха такава риба, но беше купена сготвена от магазина, а аз после в къщи по спомен за вкуса импровизирах та така открих топлата вода, де :)!
ИзтриванеХубава вечер, мила!
Това е нещо, което трябва да се пробва. Бялата риба е много скучна, а това е страхотна идея за разнообразяване, благодаря ти, Ванче!
ОтговорИзтриване