Vongole (вонголе) се наричат мидичките които виждате на снимката! Малки и хмм... скъпички, но за опитване си струват! Първото ми запознанство със супата беше на една сватба, тази не повтори сватбарския вкус, не си и помислих да искам рецептата от готвача (така или иначе нямаше да ми я даде), та я правих на фантазия, а после като потърсих в нета открих рецепти не много различаващи се от моята!
Продукти:
300 гр. нахут
1 марков
1 стрък селъри
1 малка глава лук
клонче розмарин
1 скилидка чесън
за мидите:
400 гр. вонголе
2 скилидки чесън
щедра щипка наситнен магданоз
1 к.ч. бяло вино
зехтин
Измийте и накиснете нахута в студена вода за 24 часа. Изхвърлете водата в която е киснал и налейте нова. Добавете нарязаните на малки парчета зеленчуци, посолете и варете до омекване на варивото. Пасирайте супата. Аз използвах пасатор, но стана малко зърнеста, ако имате блендер използвайте него. В тиган със зехтин запържете скилидките чесън и магданоза за 3-4 мин. Сложете мидите с черупките и гответе 3-4 мин., полейте с бялото вино и довършете готвенето още около 3 мин. Почистете черупките, а мидичките заедно с течността отделена при готвенето добавете в супата. Поднесете с препечена филийка и чаша бяло вино!
Да ви е сладко :)! Чаооо!
Was this your wedding soup? Sounds lovely!
ОтговорИзтриванеО, това непременно ще се пробва, Ивана, само че май с други мидички. Изглежда много апетитно, а предвид продуктите обещава страхотен, нежен вкус. Благодаря ти!
ОтговорИзтриванеПрегръдки и много усмивки, красавице!
Merhabalar, çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.
ОтговорИзтриванеSaygılar.
Невероятна е супата ще я изпробвам задължително.Поздрави.
ОтговорИзтриванеПрекрасна е супата Ваня, не съм срещала в България точно този вид миди.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Хм, интересна работа, ама ще си остана само с гледането:)
ОтговорИзтриване