Предлагам ви поредния лесен, вкусен, че и диетичен ябълков сладкиш! Рецептата е от сп. ''Cucina moderna''!
Продъкти:
1 кг. ябълки сорт Golden
70 гр. брашно
50 гр. кафява захар + 1-2 с.л.
20 гр. краве масло
2 яйца
100 мл. прясно мляко
сока на 1/2 лимон
щипка канела
Ябълките съвсем не е задължително да са Golden, може да изберете и друг сорт само трябва да са сладки. Почистете ги от семките, обелете и нарежете на тънки кръгчета с ренде. Полейте със сока на половин лимон, щипка канела и поръсете с 1-2 с.л. кафява захар. С миксер разбийте яйцата и 50 гр. кафява захар докато станат на пяна. Добавете на струйка прясното мляко и разтопеното и леко охладено краве масло. На порции прибавете брашното. Излейте сместа при ябълките и объркайте добре всичко. Застелете форма (20 см.) с откопчаващ се ринг с хартия за печене. Наредете кръгчетата ябълки и излейте сместа, поразтръскайте формата за да се наместят добре редовете. Изпечете сладкиша на 180 гр. в предварително загрята фурна с вентилатор за около 30-35 мин. Освободете от формата готовия сладкиш след като се е охладил напълно. Поръсете с пудра захар и..
.... да ви е сладко :)! Чаооо! Спорна седмица!
Един ароматен ябълков милфьой:)
ОтговорИзтриване