С малко захар, без яйца и краве масло-изненада ме получения резултат!
Стана кекс чуден! Опитайте го непременно! Рецептата е от тук!
Продукти:
125 гр. захар
125 мл. слънчогледово олио
250 гр. рикота
100 мл. прясно мляко
250 гр. брашно
1 пълна ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода бикарбонат
щипка сол
150 гр. натурален шоколад
В купа изсипете захарта, налейте олиото и разбъркайте с телена бъркалка за няколко мин. Добавете рикотата и хомогенизирайте добре. Разтопете шоколада на водна баня. На струйка го излейте в сместа, разбърквайки, излейте и прясното мляко. Смесете брашното с щипка сол, бакпулвера и бикарбоната. Добавете го на порции в течната смес. Подмажете с олио и набрашнете форма за кекс. Изсипете приготвената смес в нея. Изпечете кекса на 180 гр. в предварително загрята статична фурна за около 40 мин. Пробвайте за готовност с дървено шишче. Извадете изпечения кейк, охладете на решетка и посипете с пудра захар.
Да ви е сладко :)! Чаооо!
За съжаление кекса не ми се получи. Спазих всичко точно, сместа стана много хубава. Много трудно се изпече, сигурно трябва в по-голяма форма. Стана се дебела кора/малко изгоряла/ и при разрязване се разстрошава. Яна
ОтговорИзтриване:( Не знам какво ти се е объркало, Яна и съжалявам, че не ти се е получил! За мен кекса е най-обикновен и няма нищо сложно в него, но понякога става и така!
ИзтриванеДа права си, но твоите рецепти ми са се получавали. Искам да си намеря една рецепта за кекс и все не мога.Яна
ОтговорИзтриванеЧудесен кекс Ваня.По повод кексовете - просто трябва да се правят по - често иначе наистина понякога може и да не се получат както трябва.Важно е да се знае,че при правене на кекс сместа трябва да е много хубаво разбита.Аз пека кекса 20 минути само отдолу за да бухне хубаво и след това 20 минути само отгоре.Печенето също има много важно значение, не само спазването на точните съставки.
ОтговорИзтриванеПоздрави и лека седмица !