Продукти:
6 бр. кори за баница
2 големи ябълки
100 гр. галета
100 гр. краве масло
50 гр. стафиди
50 гр. орехови ядки
4 с.л. кафява захар
сока на половин лимон
1 к.л. канела
Обелете и нарежете на малки парчета ябълките. Полейте ги със сока на половин лимон, поръсете с кафявата захар и канелата, добавете стафидите и нарязаните орехови ядки. Объркайте добре продуктите. Застелете с хартия за печене форма (20 см.) с откопчаващ се ринг. Поставете една кора като оставите краищата извън тавичката. Намажете кората с разтопено краве масло и поръсете от ябълковата плънка. Постъпете така с всичките 6 бр. кори. Загънете краищата на корите навътре. Намажете щрудела отгоре с краве масло и поръсете с малко кафява захар.
Изпечете баницата на 180 гр. за около 35 мин. или до приятен загар. Освободете от формата и охладете на решетка. Поръсете с пудра захар.
Да ви е сладко :)! Чаооо!
Рецептата е адаптирана от тук!
Много интересен "мързелив" начин за оформяне на щрудел! А имам и нова, все още неизползвана откопчаваща се форма, купища орехи, както и три плика със замразени настъргани ябълки от нашето дърво, които само заемат място във фризера - ще взема да го направя тези дни.
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Васи!
ОтговорИзтриванеНашият вече свърши, на вас да ви е сладко!🙂