Продукти:
400 гр. телешко месо
250 гр. зелен боб
1 морков
1 глава лук
стрък селъри
шепа фиде
щипка естрагон
черен пипер
1 с.л. брашно
1 жълтък
2-3 с.л. кисело мляко
Нарежете месото на хапки, сложете го в тенджера с вода и супена лъжица сол, сварете до готовност. Нарежете на ситно една глава лук, морков и стрък селъри. В тенджерка налейте чашка зехтин, запържете нарязаните зеленчуци за кратко. Залейте с прецедения бульон от месото. Добавете нарязания зелен боб и сварете до готовност на зеленчуците. Върнете месото в супата. Размийте една супена лъжица брашно с малко от бульона и подбъркайте. Когато супата кипне добавете шепа фиде и сварете до готовност. Отдръпнете съда от котлона. В купа разбийте жълтъка с киселото мляко и щипка естрагон (тарос)! Казвала ли съм ви, че тароса е любимата ми подправка?! С черпак наливайте по-малко от супата в застройката, след което върнете всичко в тенджерата. Поднесете супата топла подправена с щипка черен пипер и няколко капки лимонов сок!
Да ви е сладко! :) Чаооо!
Харесвам телешко със зелен боб, като комбинация, тук ме озадачи фидето мен, но пък нали е супа.
ОтговорИзтриване