Продукти:
500 гр. пилешки дробчета
1 глава лук
1 морков
1 червена чушка
50 мл. червено вино
щипка черен пипер
щипка наситнен розмарин
1 к.ч. зехтин
80 гр. краве масло
Измийте и нарежете пилешките дробчета на малки парчета. Лукът, моркова и чушката нарежете на дребно. В тиган загрейте една кафяна чашка зехтин. Сложете зеленчуците и запържете за 3-4 мин. Добавете пилешките дробчета. Овкусете с щипка черен пипер и щипка ситно нарязан пресен розмарин. Налейте червеното вино, захлупете съда и гответе докато дробчетата останат на мазнина. Отдръпнете съда от огъня, ставете да се охлади след което пасирайте до хомогеност. Ако видите, че пастете е много сух добавете 1-2 с.л. прясно мляко. Насипете готовия пастет в малки сухи бурканчета. Разтопете кравето масло и излейте във всяко по няколко супени лъжици. В разтопеното краве масло добавете по клонче розмарин. Може да съхранявате пастета до 4-5 дни в хладилник или да стерелизирате бурканчетата и запазите за по-дълго време!
Да ви е сладко :)! Чаооо!
Няма коментари:
Публикуване на коментар