С право може да се нарече картофена торта с хрупкави рибета!
Не пропускайте да си направите тази рецепта, освен ефектна е и много вкусна!
Продукти:
500 гр. сардина или цаца
500 гр. картофи
2 жълтъка
настъргано индийско орехче
черен пипер
50 гр. краве масло
галета
царевично брашно
магданоз
зехтин
Почистете рибата от главата и средната кост. Измийте обилно под течаща вода и сложете в гевгир. Посолете, овлусете с щипка черен пипер, лимонов сок и полейте със струйка зехтин. Докато рибата се маринова сварете и обелете картофите. Пасирайте ги до гладкост. Към тях прибавете 2 жълтъка. Овкусете с щипка настъргано индийско орехче, щипка магданоз и щипка черен пипер. Добавете леко разтопеното краве масло. Измесете сместа.
Застелете тава 24/26 см. с парче хартия за печене. Намаслете я и поръсете с галета. На плот поръсен с царевично брашно направете дълъг фитил от картфеното пюре. Наредете рибетата с вирнати опашки покрай стените на тавата. Сложете картофения фитил. Наредете нов ред рибки и пак сложете картофен фитил. Направете още един последен ред с рибки и пюре. Изтеглете добре рибките върху картофеното пюре. И да покрият навяскъде пюрето при печене се свиват. Полейте запеканката със струйка зехтин. Изпечете на 200 гр. в предварително загрята фурна до приятен загар.
Поднесете ястието топло, да ви е сладко!
Различно и вярвам много вкусно ястие!
ОтговорИзтриванеПоздравления!
Прегръдки! <3
Ваня,
ОтговорИзтриванемного оригинална визия, прекрасно ястие за гости.Лесно, но красиво и наистина вкусно.
Поздрави и спорна нова седмица !
Благодаря ви момичета, Хриси, Ели! <3
ОтговорИзтриване