Не върви някак да кжеш на такива нежни като пеперудени криле бисквитки керемиди! Защото така би изглеждало загллавието, ако трябва да го преведа точно! Не за първи път изпитвам затруднение с превод на някои думи, които не ми харесва как звучат на български! Целувчени сладки ми изглежда добър компромис за тези хрупкави и вкусни бисквитки, които освен всичко приличат и на кантучи!
Продукти:
100 гр. белтъци
100 гр. захар
100 гр. брашно
100 гр. печени несолени бадеми
В купа изсипете захарта, добавете белтъците и с миксер разбийте на много гъст крем. Пресейте брашно и на порции го прибавете към разбитите белтъци. Поръсете с печените цели бадеми, внимателно хомогенизирайте сместа. Застелете продълговата форма за кейк с хартия за печене. Изсипете целувчената смес, подравнете и изпечете на 160 гр. в предварително загрята фурна с вентилатор за около 20 мин. Извадете сладкиша от формата и охладете на решетка. С остър нож нарежете тънки около 2-3 мм. филийки. Наредете филийките в голяма тава застлана с хартия за печене. Сложете тавата в предварително загрята на 120 гр. фурна с вентилатор за да се изсушат за около 25 мин. или докато станат хрупкави. След като се охладят приберете бисквитките в добре затварящ се буркан, остават хрупкави за дълго време!
Да ви е сладко!
Ох, пак ли??? Вместо бадеми ще бъдат орехи. Яна
ОтговорИзтриванеИ с орехи може и с лешници🙂
ОтговорИзтриванеДа ти е сладко, Яна!