Продукти:
пиле
лимон
салвия
черен пипер-зърна и смлян
брашно
бяло вино
чесън
сол
зехтин
Рецептата може да приготвите с цяло пиле ила само с пилешки гърди. Нарежете пилето на порции. Овкусете със сол, черен пипер и настъргана лимонова кора. Набрашнете порциите. В дълбок тиган загрейте чашка зехтин, скилидка чесън и клонче салвия. Изпържете месото за по няколко минути на страна. Полейте с чашка бяло вино. След минутка излейте чашка топла вода. Пуснете зърна черен пипер и излейте сока на един лимон. Захлупете съда. Гответе до омекване на месото и сгъстяване на соса.
Много е вкусно поднесено с картофено пюре! Да ви е сладко! :)
Това ястие ми допадна много Ваня.Знам,че в италианската кухня се използва много салвията.Приятелка ми бере дива салвия.А на село имаме обикновена, която е храст.Много я обичам и правя и песто с нея.Много е полезна.Благодаря за рецептата.Прекрасна е и ще я опитаме.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Благодаря, Ели! Надявам се да ви хареса е къщи! 🙂
ОтговорИзтриване