22.03.2023 г.

Телешко шкембе с червен бoб


Една много, много вкусна гозба, която препоръчам да опитате!  


Продукти за две порции:
500 гр. сварено телешко шкембе
400 гр. червен боб (от консерва)
1 морков
1 глава лук
стрък селъри
300 гр. доматено пюре (консерва)
1 дафинов лист (по желание)
щипка настърган пармезан (пак по желание) 



Такава манджа става бързо, щото основните продукти са вече сготвени. Нарежете моркова, лука и целината на ситно. В тенджера загрейте една кафяна чашка зехрин и запържете зеленчука. Добавете нарязаниото на едри парчета шкембе!  Пържете още 5-6 мин. като разбърквате енергично. Изсипете доматеното пюре, налейте около 200 мл. топла вода, прибавете дафиновия лист и гответе  ястието около десетина  10 мин.  Малко преди да свалите съда от огъня изсипете прецедения боб. Поднесете с щипка настърган пармезан ! 
Да ви е много сладко! ;) 



 

1 коментар:

  1. Предизвикваш. Чела съм подобна рецепта на италианско ястие, но май не е моето...

    ОтговорИзтриване