Една много, много вкусна гозба, която препоръчам да опитате!
Продукти за две порции:
500 гр. сварено телешко шкембе
400 гр. червен боб (от консерва)
1 морков
1 глава лук
стрък селъри
300 гр. доматено пюре (консерва)
1 дафинов лист (по желание)
щипка настърган пармезан (пак по желание)
Такава манджа става бързо, щото основните продукти са вече сготвени. Нарежете моркова, лука и целината на ситно. В тенджера загрейте една кафяна чашка зехрин и запържете зеленчука. Добавете нарязаниото на едри парчета шкембе! Пържете още 5-6 мин. като разбърквате енергично. Изсипете доматеното пюре, налейте около 200 мл. топла вода, прибавете дафиновия лист и гответе ястието около десетина 10 мин. Малко преди да свалите съда от огъня изсипете прецедения боб. Поднесете с щипка настърган пармезан !
Да ви е много сладко! ;)
Предизвикваш. Чела съм подобна рецепта на италианско ястие, но май не е моето...
ОтговорИзтриване