21.11.2011 г.

Фетучини с кайма и гъби

Пригответе си предварително соса така:
В дълбок тиган запържете една средна глава ситно нарязан лук. Прибавете и каймата размита с малко вода . Налейте чашка бяло вино и на силен огън за 3-4 мин. оставете виното да се изпари. Подправете с чер пипер ,сол и 1-2 с.л. до. пюре. 
Добавете гъбите и чаша зеленчуков бульон. Аз си го приготвям в къщи и винаги имам под ръка .За бульона в 2-3 л. вода сложете измитите и нарязани на едро морков, дебелата част на стебла целина, глава лук, тиквичка, домат ,слагам и един зеленчук малко познат в България ,но мн. харесван тук -финокио , малък картоф. Наливам чашка зехтин , 1 с. л. сол и оставям да ври 30 мин. После пасирам зеленчуците и връщам при бульона . Когато се охлади наливам в бутилки с по широко гърло и прибирам в хладилника .  Но да се върна на пастата . 
Соса ври докато остане на мазнина . 
 В тенджера наливате 2-3 л. вода слагате 1 с. л равна морска сол . Когато водата заври слагате пастата и варите според указанията на опаковката . За тези тук фетучини -5 мин. Прецеждате и веднага прибавяте към соса . Сипвате и едно чирпаче от водата в която са врели фетучините и слагате за 3-4 мин . на огъня ,като бъркате да не залепнат . 
Поднасяте с настърган пармезан:))......на Роби много му се усладиха :)))...,..Да ви е сладко и на вас:) !!!!
Поздрав и с една най-италианска песен :))....Тото Котуньо ''Италиано '' :)!!!




И малко от другото ми хоби ..:))току -що завършен есенен тишлайфер :) !!!





5 коментара:

  1. Иванааа,невероятен е тишлайфера!
    Боже как обичам такива нещааа...
    Браво,златни ръце имаш!
    Ох,отплеснах се:)
    Фетучините,приготвени с това фино сосче,са ми много любими!
    Усещам,как някой ден ще се съберем и ще си напрвим малко пиршество!
    Моето момче прави страхотно чеверме,Роби прави скара...познай-с чаша вино в ръка,ще им се радваме отстрани и ще си бърборим:)
    Прегръщам те мила моя и ти пожелавам хубава и успешна седмица;)))

    ОтговорИзтриване
  2. :) Благодаря ,Кате :)...Много ,много бих се радвала да се срещнем :) и надявам се да стане ! Вече те поканих тук така ,че вратите ми са отворени когато решиш да дойдеш ...с фамилията разбира се :)Хи хи ние ще се бърборим ама Роби как ще се оправи с бърборенето с твоето момче ...от сега се смея ...ама както се казва тук само ако му вържеш ръцете на един италианец няма да го разбереш :)))!Чаоооо хубава вечер и поздрави на фамилията :*!

    ОтговорИзтриване
  3. Ива,Фетучините си ги приготвила толкова вкусно-този твой Роби е случил на жена...Аз обичам да плета-правех го когато бяха мънички синовете ми,но сега нямам време и това да правя-иначе куките ми различен размер почиват в шкафа.Тишлайфера ти е уникално красив-с есенни мотиви...
    А с тази музика всеки път ме връщаш в спомените ...а бяхме млади.
    Лека нощ и прегръдки от мен!

    ОтговорИзтриване
  4. Живе, много ти благодаря:)...Роби не знам дали е случил на жена ,но аз със сигурност случих на мъж:)!...Чао мила и голяма прегръдка от мен :) !

    ОтговорИзтриване
  5. Този тишлайфер е страхотен-възхищавам се на хора, които така умело работят с ръцете си.
    И сосчето си го бива- прекрасно, всичко е прекрасно!

    ОтговорИзтриване