26.05.2017 г.

Обърнат сладкиш с круши и шоколадови капки - Torta alle pere e gocce di cioccolato


Продукти:
3 круши 
100 гр. кафява захар
100 гр. кристална захар
100 гр. краве масло
3 яйца
100 мл. прясно мляко
120 гр. брашно
1 пак. бакпулвер
2 ванилии
30 гр. шоколадови капки


Сложете омекналото краве масло и двата  вида захар в купа. Разбийте с миксер на пухкав маслен крем. Добавете едно по едно яйцата като след всяко разбивате дълго докато се усвои добре яйцето в крема. Пресейте брашното с ванилиите и бакпулвера,  прибавете го  на порции в маслено-яйчената смес. Излейте прясното мляко  и хомогенизирайте добре получената смес. Тя е полутечна, но при печенето се стяга и сладкиша става с влажна и сочна текстура. 



Излейте сместа в застлана с хартия за печене откопчаваща се форма (22см.) Поръсете с шоколадовите капки, наредете обелените и нарязани на резени круши. Изпечете сладкиша на 170 гр. в предварително загрята статична фурна за около 50 мин. Изпеченият сладкиш обърнете в подходяща чиния и ... 
.... да ви е сладко с кафенце :)! Чаоо! 
Рецептата е адаптирана от тук!
 




2 коментара:

  1. Като се има предвид, че крушите са най-любимия ми плод, а шоколад обожавам - това си е за мен рецепта.

    ОтговорИзтриване