5.05.2017 г.

Бутер клавиши с глазура


Обикновено си ги купувам от магазина, но когато преди няколко дни попаднах на тази рецепта реших от любопитство да ги приготвя в къщи! Резултатът се оказа толкова сполучлив, че Роберто чак не повярва да  са домашни! Опитайте и вие, ще ви харсат, а освен това се правят много бързо! Трябват ви само:
1 правоъгълен лист (270 гр.)  бутер тесто
22 гр. белтък
12 гр. брашно
90 гр. пудра захар
и около 60-80 гр. някакво желе или кайсиев  конфитюр без парченца плод 



В купа сложете белтъка, добавете брашното и пудрата  захар. С вилица разбийте хубаво сместа до получаване на еднородна каша. Разстелете бутера и намажете с глазурата. Със щприц напълнен с желе  (моето беше от дренки) направете диагонални  линии. Прекарайте с клечка за зъби линии в обратна посока. Нарежете  бутера (най-лесно се реже с диск за рязане на пица) на дълги правоъгълници. Наредете ги на разстояние в тава с хартия за печене. Изпечете клавишите на 170 гр. в предварително загрята статична фурна до приятен загар. При печенето се получава чудесна красиво оформена глазура. Изчакайте сладкишите да се охладят в тавата преди да ги преместите. 
Да ви е сладко :)! Чаоо!   



11 коментара:

  1. Браво!
    Благодаря за чудесната идея и рецепта!
    Приятна вечер.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Боряна!
      Хубава вечер и спокоен уикенд!

      Изтриване
  2. Тотално съм омаяна...Прекрасен,лек десерт,Ив!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Миленка!
      Наистина са много вкусни, а глазурата е чудна!

      Изтриване
  3. Това са едни от най-любимите ми сладки...
    Не съм предполагала, че може да се приготвят и в къщи.
    Чудесни, чудесни!
    Непременно ще ги направя!
    Поздрави и прегръдки! :) <3

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз като теб не предполагах, докато не попаднах на рецептата! :)
      Знам, че ще ги направиш, да ви е сладко! :)
      Прегръдка от нас и хубав празник днес! :*

      Изтриване
  4. Само не разбрах защо му викате КЛАВИШИ ?

    ОтговорИзтриване
  5. искам да пробвам рецептата но нямам кантарче колко горе -долу са 22гр белтък?

    ОтговорИзтриване