Продукти;
2 малки тиквички
50 гр. обелени сурови бадеми
50 гр. пармезан
2-3 пресни листа босилек
3 с.л. зехтин
Това песто може да се приготви както от сурови така и от леко сотирани тиквички. Приготвя се бързо, затова не правете големи количества, а толкова колкото да използвате за едно хранене.
Настържете тиквичките. Посолете ги леко и объркайте добре. Към тях добавете бадемите, настъргания пармезан и босилека. Смелете в блендер. Подправете полученото песто с няколко с.л. зехтин.
За какво бихте могли да използвате песто от тиквички:
като сос за паста и ньоки
за намазване на пица или фокача
за лазаня
за ризото ... и още и още ...
В следващите публикации ще ви напиша рецепта за паста с песто и скариди и лазаня!
Чаоо, а на всички именици днес да им е живо и здраво името!
Честит празник!
ОтговорИзтриванеПрекрасна публикация!
Благодаря, Боряна!
ИзтриванеЧестит и на теб!
Ваня,
ОтговорИзтриванечудно песто, веднага си открадвам рецептата за да я направя още тази седмица.Чудна е.Бих добавила и малко лимонов сок.
Поздрави !
Благодаря, Ели!
ИзтриванеДа, добре ще му прилегне няколко капки лимонов сок! :)
Поздрави!