6.05.2017 г.

Песто от тиквички и бадеми


Продукти;
2 малки тиквички
50 гр. обелени сурови бадеми
50 гр. пармезан
2-3 пресни листа босилек
3 с.л. зехтин 

Това песто  може да се приготви както от сурови така и от леко сотирани тиквички. Приготвя се бързо, затова не правете големи количества, а толкова колкото да използвате за едно хранене. 
Настържете тиквичките. Посолете ги леко и объркайте добре. Към тях добавете бадемите, настъргания пармезан и босилека. Смелете в блендер. Подправете полученото песто с няколко с.л. зехтин. 
За какво бихте могли да използвате песто от тиквички:
като сос за паста  и ньоки
за намазване на пица или фокача
за лазаня
за ризото ... и още и още ...
В следващите публикации ще ви напиша рецепта за паста с песто и скариди  и лазаня! 
 Чаоо, а на всички именици днес да им е живо и здраво името! 



4 коментара:

  1. Честит празник!
    Прекрасна публикация!

    ОтговорИзтриване
  2. Ваня,
    чудно песто, веднага си открадвам рецептата за да я направя още тази седмица.Чудна е.Бих добавила и малко лимонов сок.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Ели!
      Да, добре ще му прилегне няколко капки лимонов сок! :)
      Поздрави!

      Изтриване