17.08.2020 г.

Картофена супа с бекон



Продукти:
500 гр. картофи
2 моркова
1 стрък селъри
1 глава лук
сол
зехтин
2 с.л. сирене тип филаделфия 
3-4 тънки ленти бекон
майорана
черен пипер 



Обелете и нарежете картофите на кубчета. Нарежете морковите , лука и селърито. Покрийте зеленчуците с вода. Посолете и налейте 2-3 с.л. зехтин. Захлупете тенджерата, сварете зеленчуците до омекването им. Към сваренте зеленчуци добавете 2-3 с.л. сирене тип филаделфия и пасирайте до гладкост. Овкусете с черен пипер. Запечете няколо ленти бекон на грил тигана. Поднесете купичка топла супа с изпечена лента бекон, поръсена с листенца майорана. 
Да ви е сладко! :) 

2 коментара:

  1. Интересна и много красива картофена супа.Чудесно предложение за горещото лято !
    Весело и прохладно лято !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Ели!
      Супата е вкусна студена и топла, често я правя и през зимата! :)
      Поздрави!

      Изтриване