14.08.2020 г.

Пуешки руладини с омлет и бекон



Продукти:
3 бр. пуешки пържоли 
2 яйца
щедра щипка настърган пармезан
3  тънки резана пушен бекон
сол
черен пипер
2 скилидки чесън
розмарин
бяло вино
за картофеното пюре:
500 гр. картофи 
бучка краве масло
1 к.ч. прясно мляко
сол 



Сложете пържолите между две парчета найлон и ги начукайте. Овкусете със сол и щипка черен пипер. Разбийте две яйца и добавете към тях щедра щипка пармезан. В тиган налейте 2 с.л. зехтин, излейте разбитите яйца и изпържете един омлет. Нережете омлета на 3 ленти. В средата на всяка пържола сложете по парче омлет, а върху него тънко нарязана лента бекон. Завийте на руло и забодете с клечка за зъби. 


 В тиган загрейте 1 к.ч. зехтин, пуснете 2 скилидки чесън и клонче розмарин. Добавете пуешките рулца, запържете ги до златист загар и полейте с бялото вино. Налейте 1 к.ч. топла вода, посолете и захлупете съда. Гответе докато руладините останат на мазнина. Сварете картофите, пюрирайте ги още топли, добавете бучка краве масло и прясното мляко. Разбъркайте енергично с вилица докато пюрето стане пухкаво. Сервирайте руладините върху канапе от картофено пюре поляти с мазнината от пърженето им. 
Да ви е сладко :)!  


4 коментара:

  1. Чудни рулца си направила Ванче! Записвам си рецептата. Тъкмо днес купих пуешко филе.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Мари! ❤
      Да ви е сладко, вкусни са и лесно се правят!❤

      Изтриване
  2. Ванче,
    това лесно и много красиво ястие е чудесно за посрещане на гости.Лесно за приготвяне, но изглежда много красиво.
    Поздрави и весело лято !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, права си за гостите, ще си хапнат много вкусно! Посрещала съм свекървата и зълвата с подобно само, че с гарнитура от задушен грах! И в рулцата освен омлета и бекона бях сложила бланширан спанак!
      Поздрави, хубав остатък от лятото!

      Изтриване