13.08.2020 г.

Грилован патладжан с майонезен рибен сос - Melanzane tonnate


Продукти:
1 голям патладжан
сол
зехтин
каперси
лимон
прясна майорана 
за майонезения рибен сос:
120 гр. риба тон от консерва 
1 к.ч. прясно мляко
2 к.ч. слънчогледово олио
1 с.л. лимонов сок
1 ч.л. горчица по желание
1/2 ч.л. сол
2-3 бр. каперси   



Измийте и подсушете патладжана. Нарежете го на тънки филии, посолете и сложете в гевгир за 30 мин. докато се отцеди горчивата вода. Загрейте грил тиган и изпечете филиите патладжан. Полейте ги със струйка зехтин. Смесете прясното мляко и олиото. Добавете сол, лимонов сок, 2-3 бр. каперси и горчица (по желание). Разбийте продуктите с пасатор до получаване на гладка смес, добавете прецедената от олиото риба тон и продължете разбиването до хомогеност. 


Наредете патладжана в чиния за сервиране, полейте с майонезения сос и украсете с пресни листа майорана, каперси и резенчета лимон. Много, много вкусно! 
 Може да си намажете и препечени филийки с майонезения сос, да ви е сладко :)! 



Няма коментари:

Публикуване на коментар