4.08.2020 г.

Леопардово руло с шоколадов крем - Rotolo leopardato



Леопардово започва август-неделята на лятото както прочетох  някъде из фейсбук! 
 Рулото което ви предлагам е вкусно, пухкаво и шоколадово!  


Продукти:
за блата:
5 големи яйца
5 с.л. захар
5 с.л. брашно
1 внилия
25-30 гр. какао 
за крема:
300 мл. прясно мляко
3 с.л. захар
35 гр. нишесте 
2 жълтъка
100 гр. шоколад

 
Сложете яйцата в купа, добавете захарта и разбийте на много гъста пяна. На порции добавете пресятото с ванилията брашно и хомогенизирайте добре сместа. В две купички си отделете от нея по няколко лъжици и оцветете с какао, като едната направете по-тъмна. Застелете голямата тава на печката с парче хартия за печене. С помоща на лъжица изсипете от по-светлата смес различни по големина кръгове като ги разнесете  в неправилна форма. Тъмната смес сложете в шприц и направете контур на светлите форми. Сложете тавата в загрята на 180 гр. фурна и изпечете петната за 3 мин. 


Извадете тавата от фурната и изсипете кексовата смес, подравнете. Изпечете блата за 5-6 мин. Обърнете върху кърпа и навийте на руло. Внимавайте петната да останат отгоре! Докато рулото се охлажда направете крема. В тенджерка излейте млякото. Добавете захарта, жълтъците и нишестето. Сложете съда на котлона и започнете веднага да бъркате докато крема се сгъсти. Отстранете съда от котлона и добавете начупения шоколад. Бъркайте енергично докато се разтопи. Охладете крема. Развийте изпечения блат и намажете обилно с шоколадовия крем, завийте отново.  Изчакайте час-два преди да нережете рулото.
Да ви е сладко! :) 


Няма коментари:

Публикуване на коментар