18.08.2020 г.

Разядка с печен патладжан и сусам


Продукти:
2 големи патладжана
сол
 2-3 с.л.слънчогледово олио
1 с.л. лимонов сок
1 с.л. сусам 



Загрейте фурната на 200 гр. и изпечете патладжаните. Срежете ги на две, с лъжица изгребете изпечената вътрешност. Към нея добавете 2-3 с.л. олио, лимонов сок и сол. Пасирайте до гладкост. Изсипете разядката в подходяща купа и поръсете със запечен на сух тиган сусам! 
Остава да мажете препечени филийки и да ви е сладко :)! 


2 коментара:

  1. Ванче,
    страхотна разядка.Прекрасен избор за лятото.
    Поздрави

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Ели!
      Разядката е много лека и както казваш добър летен избор!
      Поздрави!

      Изтриване