13.12.2020 г.

Лешникови пурички - Biscotti di frolla alle nocciole


Продукти:
200 гр. брашно
50 гр. смлени лешници
125 гр. краве масло
70 гр. пудра захар
2 жълтъка 
3 гр. бакпулвер 
1 ванилия
и още:
120 гр. натурален шоколад 
1 с.л. едро смляни лешници (по желание)


Рецептата е с лешници, но може да се направи с бадеми, орехи, шам фъстък! 
В купа сложете пресятото с щипка сол и бакпулвер брашно. Добавете двата жълтъка, пудрата захар, ванилията и смлените лешници. Нарежете на парчетa студеното краве масло и го прибавете към останалите продукти. Замесете меко, маслено тесто. Ако имате робот за месене използвайте него, става много бързо. Измесеното тесто завийте в парче найлон и приберете в хладилник за 1 час. 
Охладеното тесто разделете на 3 части. Всяка част направете на дълъг цилиндър (фитил), които нарежете на по 6-7 см. по-малки цилиндри. Наредете ги в застлана с парче хартия за печене тава на разстояние и изпечете на 180 гр. в предварително загрята фурна без вентилатор за около 10-12 мин. Изпечените сладки наредете върху решетка за да се охладят. 
Начупете шоколада, сложете го в купичка и разтопете на водна баня. Потопете всеки край на пуричките в разтопен шоколад и по желание поръсете с едро смляни лешници. Наредете сладките върху хартия за печене докато шоколада изсъхне. Може да ги държите 3-4 дни на стайна температура и след това да приберете в добре затварящ се буркан! Получават се около 25 бр. 
Да ви е сладко! :) Чаооо! 
Рецептата е от тук!



 

Няма коментари:

Публикуване на коментар