15.12.2020 г.

Портокалови полумесеци - Biscotto mezzaluna all'arancia


Продукти: 
260 гр. брашно
130 гр. краве масло
70 гр. пудра захар
1 яйце
настърганата кора на 1 портокал
3 гр. бакпулвер 
100 гр. конфитюр от портокали 


В купа пресейте брашното с щипка сол и бакпулвера. Добавете яйцето, пудрата захар и нарязаното на парчета студено краве масло. Ароматизирайте с настърганата кора от един портокал. Замесете меко тесто. Измесеното тесто приберете в халадилник за 1 час. На набрашнена повърхност разточете охладеното тесто ( 4-5 мм. ). Изрежете с чаша кръгове. В средата им сложете по 1 ч.л. партокалов конфитюр и затворете кръга. Притиснете с вилица краищата. Аз направих това с един уред за равиоли, става лесно и бързо, ако имате такъв използвайте го. Тестото е изключително приятно за работа! 


Наредете готовите полумесеци в тава застлана с хартия за печене. Изпечете на 180 гр. в предварително загрята статична фурна за 10-12 мин. Охладете сладките на решетка и поръсете с пудра захар. 
Да ви е сладко! Чаооо! 
Рецептата е от тук

 

6 коментара:

  1. Прекрасно изглеждат. Възхитена съм за сетен път. Весели празници и благодаря за всичко, което правиш и споделяш!

    ОтговорИзтриване
  2. Привет Ив! Сигурно ще пробвам със сладко от смокини, защото както писах вече имам много тая година. После ще напиша и за резултата. Но възнамерявам тая година да пробвам да направя и сладко/конфитюр от портокали.Яна

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Яна!
      Ще станат с всякакво сладко :)И аз съм каня на сладкото,
      миналият ден си купих био портокали и сега събирам корите, този път ще ги навия на рулца!

      Изтриване
  3. Майка ми правеше сладко от портокалови кори, като изрязваше кората с най-малката метална формичка на цвете за сладки! Аз не съм сигурна в портокалите тук дори и био да са, а пък последните са прекалено скъпи. Поздрави,Яна!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. При нас в момента не са скъпи, сезона им е сега! 🙂
      Весели празници, Яна!

      Изтриване