15.05.2023 г.

Морковено руло с маскарпоне


Добро понеделнишко утро, хора! 
И днес майското утро е навъсено и сърдито, още малко казват от прогнозите и май ще се усмихне! А, дано! :) А дотогава ще се подслаждаме кой с каквото може, при нас е морковено руло с маскарпоне, лесно, бързо и много вкусно, като всички сладкиши с моркови! 


Продукти:
4 яйца 
4 с.л. захар
6 с.л. брашно
120 гр. настъргани на ситно ренде сурови моркови
1 ванилия или ако предпочитате щипка канела
за крема:
250 гр. маскарпоне
100 гр. крема сирене или филаделфия
2 с.л. пудра захар




Разбира се рулото може да се направи и с друг по ваше желание крем или конфитюр, аз това имах в къщи, а вие си решете с какво го предпочитате! 
В голама купа счупете яйцата и изсипете захарта. Разбийте на много гъста пяна. Често ме питат няма ли набухвател в блата, не, няма. От него блата при навиването се чупи! Към разбитите яйца прибавете на порции брашното размесено с ванилията или канелата. Бъркайте с дървена лъжица в една посока за да не спадне сместа, тя пак си спада, но не толкова! :) Прибавете настърганите моркови. Хомогенизирайте добре продуктите. Застелете голамата тава на печката с парче хартия за печене. Намаслете я леко. Изсипете кексовата смес и подравнете добре. Изпечете блата за 10 мин. в предварително загрята на 200 гр. фурна без вентилатор. Готовият блат веднага обърнете върху памучна кърпа , отстранете хартията и навийте на руло. 
 


Оставете блата да се охлади напълно. През това време пригответе крема. В купа изсипете маскарпонето и сиренето. Прибавете 2 с.л. пресята пудар захар. Разбийте с миксер до хомогеност. Развийте рулото и намажете обилно с приготвения крем. Завийте отново на руло и украсете по ваш вкус. 
Да ви е сладко! :) 
В линкове тук ще ви оставя и други рецепти с моркви, до една много вкусни! :) 




 

1 коментар: